Service

De service bij Tobrix kent preventief en correctief onderhoud. Voor het preventieve onderhoud kunnen klanten, meestal ziekenhuizen en klinieken een onderhoudscontract afsluiten. In het onderhoudscontract wordt vastgelegd op welke apparatuur dit contract betrekking heeft en welke werkzaamheden zijn afgesproken. Deze contractafspraken worden vastgelegd middels een abonnement, inclusief de betreffende gegevens en signalering om het onderhoud tijdig uit te voeren. Onderhoud, met inbegrip van vervanging/ behandeling van reserve onderdelen, gebeurt volgens instructies van de toeleverancier. Indien van toepassing, wordt er een energiemeting gedaan. Die wordt vastgelegd op een Maintenance /Measurements Report. Bij iedere preventieve onderhoudsbeurt wordt een veiligheidstest uitgevoerd.

In geval van correctief onderhoud wordt apparatuur ter reparatie aangeboden en door de service engineer ter plekke bij de klant beoordeeld. Standaard reparaties worden direct uitgevoerd. De service engineers van Tobrix zijn uitgerust met een optimale hoeveelheid reserve onderdelen. Grotere reparaties vinden op de service afdeling van Tobrix plaats. Reparaties, met inbegrip van vervanging van reserve onderdelen, gebeuren volgens instructies van de toeleverancier. Ook na iedere reparatie wordt een veiligheidstest uitgevoerd en gedocumenteerd.

 

Sinds 2018 zijn we F-Gassen geceritifceerd. Dat houd in dat we de Zimmer Cryo's in eigen beheer kunnen repareren. Hiertoe is een complete set gereedschap en instrumentarium in de werkplaats aanwezig, naast een voorraad koelmiddel. 

Indien gewenst sluiten we onderhoudsovereenkomsten af op basis van de Standaard Service Overeenkomst, ontwikkeld door het FHI, WIBAZ en NEVI Zorg.